Vergunningen en toestemmingen

Reijngoud Afval kan voor u diverse aanvragen en toestemmingen in het kader van afval verzorgen. Onze specialisten hebben veel kennis op het gebied van onder andere:

Vergunning Besluit Inzamelen Afvalstoffen (Bia)

Reijngoud heeft afvalexperts in dienst welke het aanvragen van een vergunning in het kader van het besluit inzamelen afvalstoffen kunnen regelen. Het betreft een toestemming voor het inzamelen van een groep specifieke afvalstoffen. Overige afvalstoffen kunnen op basis van een vermelding op de VIHB lijst (deze vermelding zouden wij ook voor u kunnen verzorgen) worden ingezameld.

Export vergunningen (procedure EVOA verordening)

Wenst u afval de grens over te brengen of vanuit het buitenland te importeren of zelfs via het buitenland te doorvoeren dan heeft u te maken met aanvullende Europese wetgeving. In dit geval krijgt u te maken met de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA).

Procedures transportvergunningen en inzameltoestemmingen buitenland.

Als een bedrijf in Nederland afval vervoert of inzamelt moet dit bedrijf geregistreerd staan op de VIHB lijst. Bedrijven krijgen een toestemming die alleen geldig is in Nederland. Omdat registratie/toestemming tot vervoer en/of inzameling is geregeld in een Europese Richtlijn zijn in andere Europese landen ook toestemmingen noodzakelijk voor transport en inzamelen van afval. Wij hebben de kennis en expertise met transportvergunningen en inzameltoestemmingen in het buitenland.

Neem contact op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt