Afval transportvergunning (EVOA)

Als een bedrijf in Nederland afval vervoert of inzamelt moet dit bedrijf geregistreerd staan op de VIHB lijst, en ze krijgen een toestemming die alleen geldig is in Nederland. Omdat registratie/toestemming tot vervoervoer en/of inzameling is geregeld in een Europese Richtlijn zijn in andere Europese landen ook toestemmingen noodzakelijk voor transport en inzamelen van afval. Wenst u afval de grens over te brengen of vanuit het buitenland te importeren of zelfs via het buitenland te doorvoeren dan heeft u te maken met aanvullende Europese wetgeving. In dit geval krijgt u te maken met de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA). De EVOA maakt onderscheid in een drietal procedures:

  • Procedure bij doorvoer, eventueel als voorbeeld dat u afval via België van Limburg naar Zeeland transporteert of een export van Nederland naar buitenland via één of meerdere doorvoerlanden
  • Procedure met kennisgeving, dit in geval van zogenaamde oranje en rode lijst afvalstoffen
  • Procedure zonder kennisgeving ook wel bijlage VII transporten genoemd, van zogenaamde groene lijst stoffen

Reijngoud begeleid ondernemingen in de procedure bij het verkrijgen van toestemmingen in het kader van de EVOA (transporten met kennisgeving en doorvoer van oranje en rode lijst afvalstoffen). In dit geval ondersteunen wij u bij het opstellen van de benodigde documenten en onderhouden van contacten met de betrokken overheden. Keuze van buitenlandse verwerker, afspraken over prijzen, voorwaarden afsluiten contracten e.d. worden door de bedrijven zelf gedaan. Wij zijn niet in bezit van een VIHB nummer en kunnen daarom niet optreden als handelaar en/of bemiddelaar in afvalstoffen.

Neem contact op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt